Tyck till om webbplatsen bild

Avhandlingar

Stockholms universitetsbibliotek har både nya och äldre avhandlingar i sina samlingar. De flesta är utgivna vid Stockholms universitet, men du hittar också avhandlingar från andra nordiska universitet och högskolor.

Nya akademiska avhandlingarNya och äldre avhandlingar

Samtliga doktorsavhandlingar som getts ut vid Stockholms universitet finns sedan 2004 registrerade i databasen Digitala Vetenskapliga Arkivet, DiVA. Större delen av det materialet finns i fulltext. I DiVA registreras även avhandlingar från 27 andra universitet och högskolor i Sverige och Norden.

Äldre akademiska avhandlingar

Katalogisering av äldre svenska akademiska avhandlingar sker i den svenska nationella databasen LIBRIS, men är inte heltäckande. En tryckt föteckning av Johan Hinric Lidén och Gabriel Marklin fram till och med 1855 kompletterar LIBRIS.

Stockholms universitetsbibliotek har en stor samling svenska naturvetenskapliga avhandlingar, främst från 1600- och 1700-talet. Dessa är registrerade i Kungl. Vetenskapsakademiens katalog och placerade i raritetskammaren.

För närvarande pågår ett digitaliseringsprojekt vid Stockholms universitetsbibliotek, med inskanning av samtliga avhandlingar framlagda vid Stockholms universitet och Stockholms högskola från 1908 och framåt. Avhandlingarna är fritt tillgängliga och sökbara i sökrutan på webbplatsens startsida, liksom i DiVA och LIBRIS.

 

Sidansvarig:
Uppdaterad: den 31 oktober 2013

kontakt

Postadress:

Stockholms universitet

SE-106 91 Stockholm

 

Besöksadress:

Universitetsvägen 14 D

 

Tel: 08-16 20 00

 

Telefontider:
Måndag-fredag 9-17
Lördag 10-12
Söndag 11-12
 

Kontakta biblioteket
 

puff_föreslå_inköp

Raravannergron
Flickr Banner